Un blog al MoaraDeCereale.ro

Un blog al MoaraDeCereale.ro

MoaraDeCereale.ro va pune la dispozitie diferite modele de mori de cereale cu pietre, pentru o faina integrala, sanatoasa. Mai multe detalii puteti obtine vizitandu-ne site-ul, www.moaradecereale.ro

joi, 21 noiembrie 2013

Chec pufos cu nuci si cacao

Chec pufos cu nuci si cacao


Ce ne trebuie:

Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 5 oua
  • 200 g de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr nuci pisate
  • un praf de sare
    Cum se face:
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile bine cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma se adauga zaharul tos si cel vanilinat, lingura cu lingura, continuand sa amestecam cu mixerul.

Galbenusurile se freaca cu uleiul iar cand se obtine o compozitie ca o maioneza se toarna peste albusurile batute, amestecand usor de jos in sus. In acelasi mod se adauga si faina, in care in prealabil am adaugat praful de copt. Amestecarea se face cu grija, lingura cu lingura in asa fel incat sa nu scoatem aerul din albusuri.
 
Se  imparte compozitia rezultata in doua parti egale. In una din parti adaugam cacaoa si nucile pisate.

Se imbraca o tava de cozonac cu hartie de copt si incepem sa formam checul astfel: se toarna mai intai un strat din copozitia alba (fara cacao) apoi adaugam un strat colorat si din nou unul alb. In acest fel obtinem acel aspect marmorat, estetic si apetisant, pe care cu totii il apreciem.

Se da tava la cuptor la foc mediu (200 grade)  circa 40 de minute. Se pudreaza cu zahar pudra, dupa preferinte.

In final arata cam asa: