Un blog al MoaraDeCereale.ro

Un blog al MoaraDeCereale.ro

MoaraDeCereale.ro va pune la dispozitie diferite modele de mori de cereale cu pietre, pentru o faina integrala, sanatoasa. Mai multe detalii puteti obtine vizitandu-ne site-ul, www.moaradecereale.ro

sâmbătă, 26 martie 2011

Tiramisu

Ce ne trebuie:

  • 800 g piscoturi Savoiardi
  • 500 g crema Mascarpone
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 litru de cafea tare (espresso) fara zahar
  • cacao pentru ornat


Cum se face:
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.

Intr-un bol separat se bat spuma albusurile de ou. Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare. Daca doriti puteti adauga si niste frisca.

Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom sau Baileys pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele.

Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema. Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.

Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.